Salade van Zalm met advocado

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 20-10-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram Zalmfilet
  • 1 Sinaasappel
  • 1 eetl Chilipoeder
  • 1 mespunt Gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel Oregano of Basilicum
  • 3 eetl Olijfolie
  • 2 eetl Pijnboompitten
  • 1 stuks Advocado
  • 1/2 theel Dijonmosterd
  • 3 eetl Notenolie
  • 75 gram Veldsla
  • 75 gram Rucola
  • 2 eetl Bloem

Bereiden

Snijd de zalm in repen van 3 cm breed . Boen de sinaasappel schoon,rasp de schil en pers de vrucht.Roer in een kommetje geraspte schil met cilipoeder,komijn,oregano,1 eetl sinaasappelsap en 1 eetl olijfolie doorelkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.Bestrijk de repen zalm met dit mengsel en laat dit 5 min intrekken.Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.Schil de advocado en snijd het vruchtvlees in dunne plakken en halveer die.Roer in een kom 2 eetl sinaasappelsap met de mosterd, notenolie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing.Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de veldsla,rucola en advocado erdoor. Wente de zalmrepen door de bloem.Verhit de rest van de olijfolieen bak de zalmrepen in 5 min krokant en gaar, Wente de halverwegen voorzichtig met een spatel. Verdeel de saladse strooi de pijnboompitten erover en leg de repen zalm erop

Bronvermelding