Financiers met Lemon Curd

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 08-02-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 st eiwitten (niet geklopt)

Bereiden

INGREDIËNTEN FINANCIERS 5 eiwitten (niet geklopt) 150 gram amandelpoeder 60 gram tarwebloem paar druppels amandelextract 200 gram ongezouten roomboter 170 gram kristalsuiker snuf zout BEREIDING FINANCIERS * Smelt de boter in een pannetje tot hij lichtbruin is, laat de boter even afkoelen. * Doe de alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix tot één geheel. * Zet het deeg ongeveer een uur in de koelkast om te stollen. * Vul de (ingevette en bebloemde) vormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze in ongeveer 20 minuten op 180 C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin zijn. Wij maakten ongeveer 18 financiers met dit recept.

Materialen

Lemoncurd; 3 citroenen 125 g suiker 1 el maïzena 2 eierdooiers 50 g boter Bereiden; * rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Breng in een pan sap, rasp en suiker al roerend op laag vuur aan de kook. * Meng maïzena met een beetje water, voeg het toe aan het citroenmengsel en laat het al roerend circa 2 minuten zachtjes koken. * Roer van het vuur af de eidooiers erdoor. * Laat nog even zachtjes koken. * Roer blokjes koude boter door de lemoncurd en laat afkoelen.

Bronvermelding