Menu
Financiers met Lemon Curd
Ingrediënten
- 5 st eiwitten (niet geklopt)
Bereiden
INGREDIËNTEN FINANCIERS
5 eiwitten (niet geklopt)
150 gram amandelpoeder
60 gram tarwebloem
paar druppels amandelextract
200 gram ongezouten roomboter
170 gram kristalsuiker
snuf zout
BEREIDING FINANCIERS
* Smelt de boter in een pannetje tot hij lichtbruin is, laat de boter even afkoelen.
* Doe de alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix tot één geheel.
* Zet het deeg ongeveer een uur in de koelkast om te stollen.
* Vul de (ingevette en bebloemde) vormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze in ongeveer 20 minuten op 180 C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin zijn.
Wij maakten ongeveer 18 financiers met dit recept.
Materialen
Lemoncurd; 3 citroenen 125 g suiker 1 el maïzena 2 eierdooiers 50 g boter Bereiden; * rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Breng in een pan sap, rasp en suiker al roerend op laag vuur aan de kook. * Meng maïzena met een beetje water, voeg het toe aan het citroenmengsel en laat het al roerend circa 2 minuten zachtjes koken. * Roer van het vuur af de eidooiers erdoor. * Laat nog even zachtjes koken. * Roer blokjes koude boter door de lemoncurd en laat afkoelen.