Paella valenciana (met o.a. konijn en garnalen)

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 08-05-2009 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr tomaten
  • 1 rode paprika
  • 100 gr sperziebonen
  • 100 gr doperwten
  • 250 gr kleine inktvisjes
  • klein konijntje in stukken
  • 1,5 dl olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gr rondkorrelrijst
  • 1 gr saffraandraadjes
  • 2 l visbouillon
  • 6 grote garnalen
  • 12 mosselen
  • 1 citroen
  • fijngehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiden

Tomaten ontvellen en ontpitten, paprika in reepjes snijden, knoflook fijnhakken, inktvisjes zonodig in stukjes snijden. Verhit 2/3 van de olie en braad het konijn aan. Voeg zout en peper toe en laat op laag vuur ca. 20 minuten garen. Verhit de rest van de olie in een paellapan (of hapjespan) en bak de knoflook met de paprika, sperciebonen en doperwten even aan. Roer de rijst erdoor. Als de rijst glazig is voeg je de tomaten, de inktvisjes en het konijn toe. Laat de saffraan in de hete visbouillon trekken. Giet de visbouillon bij de rijst. Laat de paella op laag vuur 10 minuten koken (af en toe roeren). Verwarm de oven voor op 180 C. Verdeel de garnalen en de mosselen over de paella en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Zet vervolgens de paella 5 minuten in de oven zodat de bovenkant iets droger wordt. Serveer met partjes citroen en fiijngehakte peterselie. Zo kan het ook: vervang konijn door kip, garnalen door rivierkreeftjes, mosselen door venusschelpen, doperwten door artisjokkenharten.................

Bronvermelding