Varkenspotje met bokbier

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-10-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr. hamlappen of magere varkennslappen
  • 2 uien
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. azijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetl. gehakte tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje bokbier
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 eetl. gemberstukjes op siroop
  • peper en zout

Bereiden

VOORGEREIDING: Snijdt het vlees in dobbelstenen. Pel de uien en snipper ze fijn. BEREIDEN: Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees en de uien lichtbruin. Voeg mosterd, azijn, tomatenpuree, tijm, laurier en bier toe en stoof zachtjes met deksel 1.5 uur. Snijdt intussen de prei in ringetjes en de geschrapte wortel in plakjes. Voeg prei wortel en gemberstukjes de laatste 30 minuten toe. Maak op smaak met peper en zout.

Materialen

*Braadpan

Bronvermelding