Vlaamse koolschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-10-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg witte kool
  • 100 gr. boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gr. gerookte spekblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetl. gehakte tijm
  • 1 flesje schuttersbier
  • 4 saucijzen
  • peper en zout

Bereiden

VOORBEREIDING: Pel en snipper de uien. Schrap de wortel en snij hem in dunne plakken. Snijdt de paprika, zonder zaadjes in reepjes. Pel de knoflook en pers deze. Schaaf de witte kool. BEREIDEN: Bak de groente in de helft van de boter lichtbruin. Voeg de tomatenpuree, knoflook en de rest van de boter toe. Voeg de spekblokjes toe en bak ze even mee. Voeg dan de kruidnagels, laurierblaadjes, tijm en het flesje bier toe. BakLaat dit zachtje 45 min. sudderen. intussen de saucijzen met peper en zout goudbruin. Serveer ze bij de koolschotel. *Lekker met een luchtige aardappelpuree

Bronvermelding