Borrelballetjes met olijvendip

Anders, Hapje, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-10-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Sjalotje
  • 2 takjes Verse peterselie
  • 10 groene Olijven zonder pit
  • 100 ml Halvanaise
  • 2 eetl Creme fraiche
  • 400 gram Half om half gehakt
  • 1 ei
  • 5 eetl Paneermeel
  • 2 eetl Chilisaus
  • 1 eetl Olijfolie

Bereiden

Pel het sjalotje en snipper hem fijn,hak de peterselie en de olijven fijn.Roer in een kom de halvanaise,creme fraiche,peterseli olijven en peper tot een romige dip.Kneed in een kom het gehakt met ei,paneermeel,sjalotje,chilisaus,zout en peper door elkaar. Verddeel het gehakt in 20 balletjes .Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min rondom bruin.Laat de balletjes in ca 6 min op zachtvuur garen. Schep de balletjes op een schaal en serveer de olijvendip er in een kom bij.

Bronvermelding