Carpaccio van geroosterde aubergine

Anders, Voorgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 X Aubergine
  • 1 Theel Zout
  • 3 Eetl Plantaardige olie
  • 5 Eetl Coconut aminos (Yakso)
  • 2 Eetl Sushi-azijn
  • 1 Teen Knoflook
  • 2 Eetl Sesamzaad
  • 1/2 Sap en rasp Limoen
  • 1/2 Pitjes Granaatappel
  • 1 Hand vol Korianderblaadjes

Bereiden

1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze even staan zodat er wat vocht uittrekt. Dep de plakjes daarna droog en bestrijk ze dun met olie. Rooster ze in een grill- of bakpan in ca. 3 a 4 minuten per kant goud-bruin en gaar. Schik de plakken vervolgens als carpaccio op 2 of 3 borden. 2. Meng voor de dressing de coconut aminos, sushi- azijn, knoflook, sesamzaad, limoensap en -rasp door elkaar en besprenkel de aubergine ermee. 3. Garneer met grantaatappelpitjes en koriander.

Bronvermelding