Menu
Ajam pedis (hete kip) deze is snel klaar maar dat proef je niet hij is heerlijk
Ingrediënten
- 500 gr kipdijfilet (in grote stukken gesneden)
- 4 teentjes knoflook (grof gesneden)
- 1 grote ui (grof gesneden)
- 1 flinke el bruine basterdsuiker
- 2 flinke tl sambal oelek
- 2 tl sambal badjak
- 1 tl djahé
- 0,5 tl Laos
- 2 st trostomaten (blokjes gesneden)
- 0,5 el tomatenpuree
- 2 blaadjes laurier
- 1 1 kipkruiden
- 0,5 st limoen
- 0,5 tl trassi
- 25 gr roomboter
- 5 el olijfolie
Bereiden
Mix in een keukenmachine of vijzel de ui, knoflook, djahé, Laos, bruine suiker, sambal oelek, sambal badjak, trassi en tomatenpuree. Dit is je boemboe.
Bestrooi de kip met kipkruiden. Verhit in een braadpan de olie en roomboter. Bak de kip rondom goudbruin (eventueel in porties).
Haal de kip uit de pan.
Bak in het braadvet voor 1 minuut de boemboe. Voeg de tomatenblokjes toe en het sap van de halve limoen. Bak weer 1 minuutje mee.
Voeg de kip toe en 30 ml water. Roer de kip goed door de saus. leg de laurierblaadjes er op en leg de deksel net niet gesloten op de pan. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen (eventueel keertje omscheppen).
Haal de deksel van de pan en laat nog eens 15 a 20 minuten pruttelen (eventueel omscheppen).
Lekker met rijst.
Eet smakelijk
Materialen
Braadpan en keukenmachine of vijzel