Asperge Risotto vlees/vis/vega/vegan

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-04-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st Ui wit
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st Bouillionblokje (groente)
  • 800 ml Gekookt water
  • 400 gram Geschilde asperges
  • 3 eetlepel Olijfolie
  • 100 gram Beenham OF Gerookte zalm OF Gambas
  • 100 gram Geraspte (oude) kaas (weglaten of vervangen door vegan kaas indien je vegan prefereert)
  • 300 gram Risotto rijst
  • 1 snufje Peterselie
  • 1 snufje Peper en Zout (om aan tafel op smaak te brengen)

Bereiden

1. Snipper de ui en knoflook 2. Snijd de geschilde asperges in stukjes van +/- 1 - 1,5 cm 3. Snijd het bouillonblokje in kleine stukjes 4. Snijd de Ham of Zalm in stukjes van +/- 1.5 - 2 cm 5. Verwarm een grote koekenpan of kookpan (22cm) met de 3 el olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. 6. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak deze een paar minuten mee tot de korrels glazig zijn. 7. Voeg de kleine blokjes buillonpoeder toe, en schenk ongeveer 400ml water in de pan om opgenomen te worden door de rijst. 8. Wanneer het water in de pan tegen het kookpunt is, kunnen de gesneden asperges toegevoegd worden zodat deze met de rijst mee garen. 9. Probeer niet te roeren, maar laat de risotto rusten voor het mooiste resultaat. Wanneer je merkt dat het water verdampt is, kun je de resterende 400ml toevoegen en ook de ham/zalm en kaas toevoegen. Dit hoef je niet door te roeren, maar mag bovenop zachtjes warm worden. Evt. kun je er voor kiezen om de gamba's apart te bakken en bij de presentatie bovenop de risotto te presenteren. 10. Wanneer het water bijna volledig is opgenomen kun je zachtjes het geheel doorroeren om vervolgens op te dienen. Eetsmakelijk!

Materialen

Grote koekenpan of kookpan

Bronvermelding