Brocollitaart met zalm

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram brocoli
  • 3 dl roomculinair
  • 300 gram verse zalm
  • 100 gram gerookte zalm
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • viskruiden

Bereiden

Laat bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200C. Kook de brocoli kleingeneden beetgaar. Kruid en bak de zalmfilet. Rol het bladerdeeg (op een met bloem bestovenondergrond) uit tot een lap en bekleed hiermee de ingevette springvorm. Prik gaatjes in de deegbodem. Verdeel de brocoli en de zalm over het deeg. Klop de eieren los met de room, zout en peper. Bestrijk de deegrand met wat van het eiermengsel en schenk . de rest over de brocoli en de zalm. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in 40 . minuten lichtbruin en gaar. Controleer in het midden of het ei gestold is. Snijd de taart in punten

Materialen

quicheschaal of springvorm 24 cm

Bronvermelding