Pasta Bolognese met Vegan Spekjes en Rucola

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 25-05-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Aangegeven bij de materialen ¿¿

Bereiden

Bereid de Bolognese saus: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Voeg de wortels, bleekselderij, champignons en paprika toe. Bak totdat de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de linzen, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder en het laurierblad toe. Meng goed. Voeg de sojasaus en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus sudderen voor 20-30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bereid de vegan spekjes: Volg de instructies op de verpakking om de kant-en-klare vegan spekjes te bereiden. Dit kan meestal door ze kort te bakken in een koekenpan tot ze knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten). Kook de pasta: Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water (ongeveer 10-12 minuten). Giet af en zet apart. Samenstellen: Meng de gekookte pasta met de Bolognese saus. Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met de bereide vegan spekjes en een handvol verse rucola. Bestrooi eventueel met geraspte vegan Parmezaanse kaas.

Materialen

Voor de Bolognese saus: 2 eetlepels olijfolie 1 grote ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 wortels, in kleine blokjes 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes 200g champignons, fijngehakt 1 rode paprika, in kleine blokjes 1 blik linzen (400g), afgespoeld en uitgelekt 1 blik tomatenblokjes (400g) 3 eetlepels tomatenpuree 1 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel gedroogde basilicum 1 theelepel paprikapoeder 1 laurierblad Zout en peper naar smaak 1 eetlepel sojasaus 1 kopje groentebouillon Voor de pasta: 400g pasta naar keuze (bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle) Zout voor het kookwater Voor de garnering: 150g kant-en-klare vegan spekjes (verkrijgbaar in de meeste supermarkten) 2 handenvol verse rucola Geraspte vegan Parmezaanse kaas (optioneel)

Bronvermelding