Aardappelpartjes 'pikant' met uien en aioli

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 08-10-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr aardappels (vastkokend)
  • 4 middelgrote uien (grove stukken gesneden)
  • 1 1 olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 100 ml mayonaise
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1/3 st citroensap of 1 el azijn
  • 1 1 zout/peper (molen)

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in parten, spoel ze af en kook ze 5 minuten voor (ze mogen niet te gaar zijn). Laat ze afkoelen. Meng de paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en gedroogde tijm door elkaar. Verdeel de helft van de kruiden over de aardappelpartjes en schep er voorzichtig 3 eetlepels olijfolie doorheen en strooi er nog wat zout over. Verwarm de oven voor op 200 graden Verdeel de andere helft van de kruiden oven de uien en schep daar ook 3 eetlepels olijfolie doorheen, schep de uien voorzichtig om met de aardappelpartjes. Leg het aardappelmengsel in een ovenschaal en verwarm deze op 200 graden gedurende 45 minuten wel even een keer omscheppen. (liever minder pikant...laat dan de Chilipoeder weg) Roer nu de geperste knoflook en het sap van de citroen en beetje peper door de mayonaise voor de aioli. Eet smakelijk.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding