Focaccia

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 55 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 04-08-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram tarwe patent bloem
  • 1 blok (42 gram) verse gist
  • 15 gram olijfolie
  • 15 gram zout
  • 400 ml water (lauwwarm)
  • Voor het kruidenmengsel
  • 25 gram olijfolie
  • 1 handvol zwarte kalamata olijven zonder pit
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • takjes rozemarijn en tijm, blaadjes gerist en fijngehakt
  • grof zeezout

Bereiden

1. Doe alle ingrediënten behalve voor het kruidenmengsel in de kom van de keukenmachine en kneed tot een soepel deeg, eerst ongeveer 3 minuten op middelhoge snelheid, daarna nog 5-6 minuten op hogere snelheid. Het blijft een slap deeg, maar je moet het kunnen hanteren. Leg het deeg in de plastic bak met deksel, zet een beker met heet water erin voor de stoomvorming, en laat minimaal 30 minuten rijzen, of tot het in volume is verdubbeld. 2. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. 3. Vouw het deeg in de plastic bak voorzichtig één keer in de lengte en één keer in de breedte. Doe dit nog twee keer. Laat het deeg opnieuw 10 minuten rijzen. 4. Leg het deeg in de ovenschaal. Vouw het deeg in de ovenschaal nog een keer zoals hierboven beschreven en laat ongeveer 15 minuten rusten. 5. Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel door elkaar. 6. Maak deukjes in het deeg door het met je vingers iets in te duwen en verdeel het kruidenmengsel erover. 7. Bak de focaccia in ongeveer 40 minuten gaar. Tip: - Als je een stuk focaccia over hebt kun je dit makkelijk invriezen. Na het ontdooien opwarmen in de oven.

Materialen

keukenmachine met bisschop plastic bak met deksel, ingevet met olijfolie hoge ovenschaal 20x30 cm, ingevet met olijfolie

Bronvermelding