'Anders, heerlijk Roomkip uit Ned.-Indië', verz. door Frieda (authentiek)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 25-11-2019 | 64 keer bewaard

Ingrediënten

  • kippenboutjes en ........

Bereiden

Roomkip van de familie van Soest, uit Java - Nederlands Indië, een oud koloniaal recept. - rijst kippenboutjes, van die kleine voor bij de borrel (1 à 1,5 kg) sap van 2 citroenen boter of olie 150 g ronde plakken ontbijtspek 4 eieren zout 200 cc (slank)room 750 g uien - Bestrooi de kippenstukjes met zout en bak ze knapperig bruin in de olie of boter, voeg dan wat citroensap toe en laat dat inkoken. Dan voeg je weer wat citroensap toe. Je gaat zo door tot het sap op is en de kip gaar. Snijd de uien in ringen en bak die zachtjes gaar in wat boter. Meng de eieren met de slankroom en wat zout. Bak de plakken spek knapperig, vetstof toevoegen eigenlijk niet nodig. In het verkregen spekvet maak je de roereieren. - Intussen kook je de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Stort de rijst in een licht ingevette rijstrand en druk die goed aan. Keer de rijstrand om op een flink grote schaal. Vul de holte met de eiermassa. Rangschik de gebakken ui om de rijstrand en leg de kippenstukjes en de plakken spek op de rijst. - Hierbij serveer je repen gewassen, maar ongeschilde komkommer.

Bronvermelding