Boemboe Bali Ikan

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-10-2006 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr verse vis (kabeljauw, tilapia, panga)
  • zout, peper
  • olie
  • 2 grote uien
  • 2 theelepels sambal
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/2 theelepel djahé
  • ketjap benteng manis
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 theelepels suiker of goela djawa
  • citroensap
  • water

Bereiden

Wrijf de vis in met zout en peper. Verdeel ze in stukken en bak die in de koekenpan in de olie bruin. Haal de vis uit de pan en houdt ze warm. Snipper de ui en fruit die met de sambal, laos en djahé. Voeg dan de ketjap en tomatenpuree toe, samen met een scheut water. Breng op smaak met de suiker en citroensap en eventueel nog wat extra ketjap en sambal. Laat de saus even koken, zodat de smaken zich goed vermengen. Zo nodig nog wat water toevoegen en de vis in de saus leggen. Het geheel nog 5 minuten laten sudderen voordat je het opdient. (of de volgende dag even in de magnetron opwarmen)

Bronvermelding