Tartiflette

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 250 gr mager rookspek
  • peper, zout
  • 125 ml zure room
  • 1 reblochon
  • 150 ml droge witte wijn

Bereiden

Kook de aardappelen met wat zout bijna gaar. Snijd ze in plakken. Verwarm de overn voor op 200 gr. Snij het spek in blokjes en bak ze aan tot het vet vrij komt. Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak totdat die glazig is. Breng op smaak met wat peper. Vet een ovenschaal in en leg er een laag aardappels, een laag ui/spek, enz in. Schep de zure room over de laatste laag aardappels en schenk de wijn erbij. Snij de kaas overlangs doormidden, zodat je twee grote plakken krijgt, en leg deze met de snijkant naar beneden op de ovenschaal. Bak het gerecht zolang tot alle kaas is gesmolten (ca. 45 minuten). De laatste 5 minuten de grill er even bij aanzetten, dat geeft een mooi korstje. Wij aten dit gerecht voor het eerst tijdens de wintersport in Frankrijk. Met de kaas en de room is het ook een echt wintergerecht en vrij machtig. Een eenvoudige groen salade met wat tomaat smaakt er lekker fris bij.

Bronvermelding