Fusilli met Kabeljauw, Wijnsaus en Broccoli

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-02-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g broccoli
  • zout
  • 300 g fusilli tri colore
  • 500 g kabeljauwfilet (brokken)
  • 1 eetl. citroensap
  • 0,5 tablet visbouillon
  • 1 pakje witte wijnsaus
  • 2 eetl. creme fraiche

Bereiden

Broccoli wassen, roosjes van de stronk snijden en de stronk in plakjes snijden. Met weinig water en zout de plakjes stronk ca. 2 min. koken, de roosjes toevoegen en nog ca. 5 min. tot beetgaar koken. Fusilli beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen kabeljauw in stukjes van ca. 2 cm snijden, bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap. 1/4 liter water aan de kook brengen, bouillonblokje erboven verkruimelen en de vis toevoegen. Afgedekt ca. 5 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen wijnsaus bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Creme fraiche erdoor roeren, broccoli erdoor scheppen en ca. 3 min. verwarmen. Fusilli afgieten en op de borden doen. Kabeljauw met schuimspaan uit de pan nemen en midden op de fusilli scheppen. Saus erover verdelen.

Bronvermelding