Menu
Gehaktovenschotel
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 zakje knorr mix gehaktschotel
- 500 gram trostomaten
- 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 250 ml slagroom
- 6 stuks eieren
- 1 eetlepel olie
- boter (invetten ovenschaal)
- 1 zakje geraspte kaas
Bereiden
* Verwam de oven voor op 180 graden.
* Verwarm een eetlepel olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de mix met water en laat op zacht vuur 5 min pruttelen.
* Snijd de tomaten in plakjes.
*bestrijk een ovenschaal met boter of olie en bedek de bodem met een beetje gehaktsaus, leg hier een derde van aardappelschijfjes op en een laagje tomatenplakjes.
* Schep hierop nog een laag gehaktsaus en maak nog twee lagen met aardappel en tomaat als laatste.
* klop de room los met wat zout en peper en 4 eieren en giet dit gelijkatig over de schotel.
(eventueel geraspte kaas voordat het de oven in gaat)
* Bestrooi met versgemalen peper en bak in circa 30 minuten gaar en bruin
Materialen
hapjespan ingevette ovenschaal