Gehaktovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zakje knorr mix gehaktschotel
  • 500 gram trostomaten
  • 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 250 ml slagroom
  • 6 stuks eieren
  • 1 eetlepel olie
  • boter (invetten ovenschaal)
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereiden

* Verwam de oven voor op 180 graden. * Verwarm een eetlepel olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de mix met water en laat op zacht vuur 5 min pruttelen. * Snijd de tomaten in plakjes. *bestrijk een ovenschaal met boter of olie en bedek de bodem met een beetje gehaktsaus, leg hier een derde van aardappelschijfjes op en een laagje tomatenplakjes. * Schep hierop nog een laag gehaktsaus en maak nog twee lagen met aardappel en tomaat als laatste. * klop de room los met wat zout en peper en 4 eieren en giet dit gelijkatig over de schotel. (eventueel geraspte kaas voordat het de oven in gaat) * Bestrooi met versgemalen peper en bak in circa 30 minuten gaar en bruin

Materialen

hapjespan ingevette ovenschaal

Bronvermelding