Kruidenbrioche met kaas

Brood/sandwiches, Brunch, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 23-02-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 el mosterd
  • zout en peper
  • 100 gr. boter of margarine
  • 30 gr. verse gist, verbrokkeld
  • 150 gr. bloem
  • 100 gr. geraspte belegen kaas
  • 4 el. fijngesneden kruiden
  • bijv. peterselie,bieslook,dragon

Bereiden

Klop de eieren met de mosterd, zout en peper. Klop de boter erdoor. Voeg de gist toe en roer tot de gist is opgelost. Spatel de bloem erdoor tot er een glad deeg ontstaat. Laat het deeg afgedekt met een doek op een warme plaats circa 1 uur rijzen. Roer daarna de kaas en kruiden erdoor. Roer het deeg luchtig met en houten lepel en doe het in een vorm. Laat het deeg nogmaals, afgedekt, cira een uur rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de brioche in circa 40 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Laat de bricohe iets afkoelen in de vorm, neem hem daarna uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen. serveer er lekkere kruidenboter bij. Kruidenboter roer 150 gram roomboter en roer er 4-5 eetlepels fijngesneden kruiden als peterselie, bieslook, dragon, kervel en tijm door. Breng de boter op smaak met zout en peper en 1-2 eetlepels citroensap.

Materialen

briochevorm met een inhoud van ongeveer 1 liter

Bronvermelding