Paprikapasta met gebakken paddenstoelen

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr fusilli
  • 1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 2 dl kruidenbouillon
  • 500 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 100 gr pecorino of zachte geitenkaas, verkruimeld
  • zout
  • peper

Bereiden

Kook de fusilli in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de paprika's af en pureer ze in de keukenmachine. Verhit 1 1/2 el olifolie in een koekenpan en bak de knoflook ongeveer 1 minuut zachtjes. Roer de paprikapuree en het paprikapoeder door de knoflook en bak alles 1-2 minuten zachtjes. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen. Veeg de paddenstoelen schoon en snij grote paddenstoelen doormidden. Verhit 1 1/2 el olijfolie in een wok en roerbak de paddenstoelen met de tijm op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en beetgaar. Laat het vocht verdampen.Giet de pasta af en schep deze door de saus. Serveer de paprikapasta in diepe borden en verdeel de paddestoelen erover. Bestrooi met de pecorino.

Bronvermelding