Chocolate fudgetaart met gekarameliseerde pecannoten en kaneelroom (6 punten)

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram pure chocolade
  • 125 gram boter (of margarine)
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • voor de karamelnoten:
  • 150 gram pecannoten
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 150 gram suiker
  • voor de kaneelroom:
  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 tl kaneel
  • cacaopoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175gr C. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze met de boter in de magnetron of au-bain-marie. Klop de eieren los en mix ze met de suiker en het bakmeel door de chocolade. Vet een springvorm van plm 20cm in en giet het beslag erin. Bak de taart plm 30 min. in de oven en laat afkoelen. De taart zakt dan nog wat in, dat is de bedoeling. Maak tijdens het afkoelen de karamelnoten. Bak in een pan met anti-aanbaklaag de pecannoten; ze moeten knapperig worden. Als ze gaan geuren, zijn ze goed. Vet een metalen dienblad in met de zonnebloemolie en leg de noten erop, een stukje uit elkaar. Verhit in een pan met dikke bodem de suiker en 2 el water: blijf erbij, want dit smelten gaat snel en karamel is erg heet! De suiker kleurt eerst aan de randen, dus schud de pan zachtjes, zodat de karamel zich goed vermengt. Giet de karamel druppelsgewijs over de noten, zodat elke noot een laagje krijgt. Laat afkoelen. Klop de slagroom met de kaneel en de suiker. Zeef cacao over de taart,. Snijd de taart in punten en garneer met de kaneelroom en de karamelnoten

Materialen

oven magnetron mixer springvorm van plm 20cm doorsnede pan met anti aanbaklaag metalen dienblad pan met dikke bodem zeef

Bronvermelding