Aardappeltorentje met kaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote aardappels
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rode wijn azijn
  • 1 theel. grove mosterd
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 4 plakken oude boerenkaas
  • 1 zak waterkers

Bereiden

Aardappels onder de kraan boenen en in de schil ongeveer 20 minuten koken. Aardappels af laten koelen,pellen en in plakken snijden. Dressing kloppen van olie,azijn en mosterd. De plakjes ontbijtspek in koekepan uit bakken en uit laten lekken op keukenpapier. Waterkers over 4 bordjes verdelen en besprenkelen met een klein beetje dressing.Plakjes aardappel afwisselend met spek en dressing om en om opstapelen op de waterkers. De kaas grof breken en erover strooien garneren met het spek en de laatste dressing er om heen sprenkelen.

Materialen

pan koekepan keukenpapier schaal

Bronvermelding