Chinese kippensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 bakje champignons
  • 100 gram kipfilet
  • 1 bosje bosui
  • 1 liter bouillion
  • 4 eetl. sherry
  • 2 eetl ketjap
  • 1/2 theel. gemberpoeder
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 klein blikje bamboescheuten
  • 50 gram gekookte ham
  • 100 gram chinese mie
  • zout
  • peper

Bereiden

Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De kip in reepjes snijden,en de bosui in schuine stukjes. Breng de bouillion aan de kook en doe er de sherry,ketjap,gemberpoeder en gembersiroop bij en laat even pruttelen. Laat de bamboescheuten uitlekken. Zet het vuur lager en doe de kip,bosui,champignons en de bamboescheuten bij de bouillion. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. De ham in luciferdunne reepjes snijden en met de mie ongeveer 5 minuten mee laten koken. Op smaak maken met peper en zout.

Materialen

pan

Bronvermelding