Appelchutney

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 g uien, fijngehakt
  • 1 kg goudrenetten, geschild en in kleine blokjes
  • 75 g sultana's
  • 50 g dadels, ontpit en in stukjes
  • 2 tl koriander, gemalen
  • 2 tl paprikapoeder
  • zwarte peper, zout
  • 350 g gele basterdsuiker

Bereiden

Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem.Breng aan de kook en laat 1 1/2 uur zacht sudderen. Af en toe roeren. Je moet met een houten lepel een droog pad op de bodem van de pan kunnen trekken. Verdeel de chutney over 4 potjes, die eerst met soda gewassen en met kokend water zijn nagespold. Zeker 2 maande nte bewaren. Lekker met oude kaas, bij patë of stamppot.

Bronvermelding