Cheese-cake

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 75 minuten,

Laatst aangepast: 24-10-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g zachte boter/margarine
  • 50 suiker
  • 1 ei
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 75 g *boter of margarine
  • 125 g *suiker
  • 2 el *sinaasappelsap
  • 1 *ei
  • 60 g *bloem
  • 450 g *kwark
  • 2 1/2 dl *creme fraiche
  • *kaneel

Bereiden

1 Meng alle ingredienten voor de deegbodem(zonder *) en roer ze tot een zacht deeg. Schep het deeg in de vorm. 2 Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter en de suiker licht en schuimig.Klop sinaasappelsap en ei erdoor en spatel de bloem erdoor. 3 Meng de kwark(500 g is ook prima;(zit nl. vaak in een bakje)met de creme fraiche en spatel dit er ook doorheen. Doe er kaneel naar smaak doorheen. Schep alles in de vorm op de deegbodem en bak de cheese-cake 1 1/4 - 1 1/2 uur in het midden van de oven. Bij het opdienen poedersuiker erover. Je kunt ook noten/rozijnen toevoegen en je kunt de cheese-cake heel goed invriezen.

Materialen

springvorm van 20 cm. doorsnede

Bronvermelding