'Afternoon tea, algemeen+recept scones', verz. door Liz

Anders, Drankje, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 08-03-2019 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei ......

Bereiden

Afternoon Tea is ontstaan in het midden van de vorige eeuw. Hertogin Anna van Bedford nam in 1840 het initiatief. - De lunch werd in die dagen vroeger geserveerd dan voorheen en het diner juist later. De uren tussen de lunch en diner duurden Anna van Bedford te lang. Zij kreeg rond vier uur telkens zo'n dizzy en hongerig gevoel, dat zij op een dag al haar moed bij elkaar raapte en een blad met thee, sandwiches en cake op haar kamer liet brengen. - Anna van Bedford raakte zo verknocht aan deze gewoonte dat zij er ook als er vriendinnen op bezoek kwamen aan toegaf. De afternoon tea werd snel populair. Ook koningin Victoria was heel gecharmeerd van de afternoon tea. - Bij Afternoon tea krijg je thee met een uitgebreide verzameling van b.v. scones, cake, vers fruit, clotted cream, bonbons en andere zoetigheden (chocolade, petits fours, brownies, koekjes, muffins). High tea is uitgebreider en hierbij worden naast zoete ook hartige gerechten geserveerd. De High tea is vaak zo uitgebreid dat het de avondmaaltijd vervangt. Kies voor verschillende soorten thee, zodat ieder naar smaak kan kiezen. Geef schijfjes citroen, suiker, evt. honing en melk bij de thee. - Andere dranken Je hoeft je natuurlijk niet tot thee te beperken. Je kunt ook koffie vruchtensappen, frisdrank, bier en wijn naar eigen idee toevoegen. Onmisbaar bij een Afternoon tea en gemakkelijk zelf te maken zijn scones: - voor 10 à 12 scones: 300 g zelfrijzend bakmeel 75 g boter 1 ei 25 g basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 125 ml melk 1 afgestreken tl bakpoeder snufje zout aardbeienjam of frambozenjam slagroom - Verwarm de oven voor op 240°. Zeef en meng het bakmeel, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout. Snijd de boter in blokjes en meng ze met het meelmengsel en kneed het met de melk tot een zacht deeg. Rol het uit tot een dikte van 1,5 cm. Gebruik een beker of kopje van ongeveer 5 cm doorsnede om vormen uit te steken. Bestrijk ze met los geklopt ei. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 10 minuten lichtbruin en gaar (240°). Snij ze als ze afgekoeld zijn door midden en beleg ze met jam en slagroom. Bron: Karel - brasseriegeschiedenis en Kook rubriek

Bronvermelding