Menu
Ayam gomeh
Ingrediënten
- 600 gram Kipfillet
- 1 Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 3 cm Gemberwortel
- 2 Rode pepers
- 1/2 theel Trassie oedang
- 25 gram Macadamianoten
- 1 eetl Kurkuma
- 1 eetl Gedroogde laos
- 1 eetl Zonnebloemolie
- 1/4 stengel Citroengras
- 2 Tomaten
- 1/2 Kippenbouillonblokje
- 1 theel Ketoembar(koriander)
- 1 theel Suiker
- 50 gram Kokoscreme
Bereiden
Ui en knoflook pellen,gemberwortel schillen.Ui en rode peper in grove stukken snijden.In keukenmachine of vijzel ui,gemberwortel,rodepeper,trassie en macadamianoten grof pureren. Kurkuma enlaos t oevoegen en geheel tot smeuige past pureren
In de wok olie verhitten.Pasta en knoflookplakjes hierin 2 min omscheppend bakken.Citroengras in grove stukken snijden enin saus steken. Saus l0-15 min onafgedekt laten sudderen.
Kipfillet ingrove blokken snijden en in de saus doen en in 8-10 min gaar laten worden.Tomaten in grove stukken snijden.Saus met verkruimeld bouillonblokje,katoembar,suiker en peper op smaak brengen. Tomaten en cocoscreme door pasta roeren tot cocoscreme is gesmolten. Kipfillet met saus over 4 borden verdelen
Materialen
Keukenmachine of vijzel