Ayam gomeh

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 24-10-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram Kipfillet
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 3 cm Gemberwortel
  • 2 Rode pepers
  • 1/2 theel Trassie oedang
  • 25 gram Macadamianoten
  • 1 eetl Kurkuma
  • 1 eetl Gedroogde laos
  • 1 eetl Zonnebloemolie
  • 1/4 stengel Citroengras
  • 2 Tomaten
  • 1/2 Kippenbouillonblokje
  • 1 theel Ketoembar(koriander)
  • 1 theel Suiker
  • 50 gram Kokoscreme

Bereiden

Ui en knoflook pellen,gemberwortel schillen.Ui en rode peper in grove stukken snijden.In keukenmachine of vijzel ui,gemberwortel,rodepeper,trassie en macadamianoten grof pureren. Kurkuma enlaos t oevoegen en geheel tot smeuige past pureren In de wok olie verhitten.Pasta en knoflookplakjes hierin 2 min omscheppend bakken.Citroengras in grove stukken snijden enin saus steken. Saus l0-15 min onafgedekt laten sudderen. Kipfillet ingrove blokken snijden en in de saus doen en in 8-10 min gaar laten worden.Tomaten in grove stukken snijden.Saus met verkruimeld bouillonblokje,katoembar,suiker en peper op smaak brengen. Tomaten en cocoscreme door pasta roeren tot cocoscreme is gesmolten. Kipfillet met saus over 4 borden verdelen

Materialen

Keukenmachine of vijzel

Bronvermelding