Sambalboontjes

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 flinke kipfilets
  • 250 g sperzieboontjes
  • 250 g snijboontjes
  • 1 pakje kokosmelk (Thai Kitchen)
  • 1 kuipje boemboe Sajoer Boontjes (Conimex)
  • 1 pak eiermie (Conimex)
  • 2-3 el olie
  • sambal (evt.)

Bereiden

Zowel snij- als sperziebonen schoonmaken en even ong. 5 minuten voorkoken. Doe je dit niet, dan sta je 15 minuten te roerbakken en daar krijg ik een lamme arm van. De grote pan vullen met water en aan de kook brengen voor de mie. Intussen snijd je de kip in blokjes en die bak je (in wok of hapjespan) in de olie aan tot het net gaar is. Giet de boontjes af en roerbak deze 5 minuten bij de kip. Als de boontjes goed gaar zijn, voeg je het pakje kokosmelk toe en roer je de boemboe langzaam door het gerecht en je laat het nog even sudderen (1-2 min.) Zodra het mie-water kookt, bereid je de mie volgens de beschrijving op het pak en voeg je de mie toe bij de kip en groenten. Laat de mie nog even verwarmen en dan is het klaar.

Materialen

Snijplank-mes(sen)-kleine pan-hapjespan-grote pan

Bronvermelding