Mexicaanse gehaktschotel

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr rijst
  • 1-2 eetl olie
  • 500 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 zakje mex. tacokruidenmix
  • 1 klein blikje maiskorrels

Bereiden

kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water Giet de rijst af en laat deze nog 15 min. afgedekt staan. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt in ca 5 minuten op middelhoog vuur rul. Voeg de fijngesnipperde ui en in reepjes gesneden paprika aan het gehakt toe en fruit deze ca 2-5 minuten mee. Roer de tacokruidenmix en 50 ml water door het gehaktmengsel en laat dit op zacht vuur ca 7 minuten sudderen. Schep vervolgens de uitgelekte maiskorrels door het gehakt en verwarm deze kort mee. Garneer de Mexicaanse gehakt schotel met zure room en geraspte kaas. lekker met een groene salade

Bronvermelding