Ananas-kokos cake

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten,

Laatst aangepast: 06-07-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor fijne cake (Koopmans)
  • 3 eieren
  • 4 el melk
  • 1 blikje ananasblokjes
  • 6-7 el geraspte kokos
  • 4 scheppen suiker
  • 200 g roomboter
  • 2,5 tl citroenrasp (Dr. Oetker)

Bereiden

De ananasstukjes pureren met de staafmixer (hoeft niet helemaal fijn) en uitdrukken in een theedoek, anders krijg je een natte cake. verwarm de oven voor - hete lucht: 150 graden -conventioneel 160 graden Vet de cakevorm in en bestuig het met bloem. De boter een beetje zacht laten worden (30 sec in magnetron). Doe de boter in de beslagkom en klop de boter zacht en romig. voeg de cakemix, de kokos, ananas, citroenrasp, suiker, eieren en melk toe en mix het geheel tot een soort dik beslag. Doe het beslag in je cakeblik en doe hem zo'n 60 tot 70 minuten in de oven.

Materialen

beslagkom, groot cakeblik, mixer (of iets wat erop lijkt).

Bronvermelding