Witloof met geitenkaas en ontbijtspek

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2004 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stronken witloof
  • 25 gr boter
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel suiker
  • peper, zout en water
  • 1 crotin de chavignol of ander geitenkaas
  • 12 sneetjes dun gesneden licht gezouten spek

Bereiden

Stoof het witloof onder een deksel in een bodempje water met suiker, boter, citroensap, zout, peper op een laag vuur tot het gaar is.Verwijder het deksel en laat het kookvocht verdampen op een hoger vuur. Laat afkoelen en uitlekken. Snij de geitenkaas in plakjes en schik ze op het witloof. Wikkel er dan 3 sneetjes spek rond. Bind het spek vast met tandenstokers. Bak het geheel voorzichtig in de pan met een beetje boter. Serveer met aardappelpuree of stokbrood.

Materialen

kookpan, braadpan

Bronvermelding