Preisoep Gérard Lorraine

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 verpakk. Knorr Lente-Ui Crème Soep
  • 1 verpakk. Blue Band Finesse voor koken
  • 600 gram prei kleingesneden
  • 100 gram geraspte parmasaanse kaas
  • 1 liter water
  • 150 gram gekookte ham
  • kruiden naar smaak
  • 1 blokje maggie soeparoma voor ¼ ltr.

Bereiden

Kook 500 gram kleingesneden prei in 1 ltr. water gedurende minimaal 20 min. (dus meer gaar dan wanneer je de prei als groenten zou opdienen.) Giet de prei af in een kom om te bekijken of je nog een liter kookvocht hebt. Eventueel opnieuw aanvullen met water tot een liter vocht. Prei en kookvocht weer terugdoen in de pan. Maak nu d.m.v. een staafmixer de prei volledig fijn tot een dikkere structuur. Voeg dan de rest van de kleingesneden prei toe en laat het flink afkoelen. Maak nu de soep zoals op het pakje staat... Poeder in koude vloeistof. Met de garde doorroeren en even een paar minuutjes zachtjes opkoken. Je moet wel blijven roeren vanwege de dikke soep. De kookroom, kleingesneden ham, maggieblokje en geraspte kaas toevoegen. Ik voeg naar smaak wat knoflookpoeder en meditirane kruiden toe. Geef er een warme punt Quiche Lorraine bij en een glas kruidige witte wijn.

Materialen

Soeppan, garde, staafmixer, zeef, kom

Bronvermelding