Erwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 360 minuten,

Laatst aangepast: 26-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr varkenslappen
  • 500 gr spliterwten
  • 4 grote uien
  • 1 grote prei
  • 1 bosje selderij
  • 2 aardappels
  • zuurkoolspek
  • 6 maggiblokjes
  • 1 rookworst
  • roggebrood
  • katenspek

Bereiden

Snijd de uien in vieren. Snijd de prei in stukken. Kruid het vlees. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg het vlees, de selderij, de prei, de uien en de maggiblokjes toe en laat 3 uur koken. Ontvet het vlees en trek het uit elkaar. Breng het geheel de volgende dag weer aan de kook en voeg eventueel water toe. Doe de spliterwten erbij en laat 2 uur koken. Rasp de aardappelen en voeg ze toe. Doe het spek erbij. Laat het geheel koken tot de aardappels 'opgelost' zijn. Warm de soep de derde dag zachtjes op. Voeg eventueel water of aardappels toe. Snijd het spek in stukjes. Serveren met rookworst, roggebrood en katenspek.

Bronvermelding