Bospaddestoelensoep met knoflookcroutons

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 26-10-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 dl Wildfond (tablet of potje)
  • 1 eetl Gehakte tijm of 1theel gedroogd
  • 200 gram Bospaddestoelen ass
  • 2 teentjes Knoflook
  • 4 eetl Olijfolie
  • 2 sneetjes witbrood oud

Bereiden

Verwarm de wildfond met de tijm.Snijd de paddestoelen inreepjes of plakjes en pers de noflook boven de olijfolie.Snijd he brood inblokjes.Verwarm de oven voor op 180. Verhit l eetl knoflook-olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen 2 min. Blus af met balsamicoazijn en voeg dit mengsel bij de wildfond. Schep de broodblokjes door de rest van d e knoflookolie en leg ze op een bakplaat ca 5 min in de heteoven totdat ze lichtbruin kleuren. Serveer de soep in kommen en strooi de croutons erover.

Bronvermelding