Aardappelsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 teen knoflook
  • verse peterselie
  • 1 el mosterd
  • 8 middelgrote aardappels
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 blikje doperwten
  • 1 blikje mais
  • 4 eieren

Bereiden

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in plakken. Snijd de lente-ui in ringen. Kook de aardappels beetgaar en giet ze af. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in blokjes. Meng in een kom de mayonaise, creme fraiche, citroensap, mosterd, peterselie en knoflook (uitgeknepen) goed door elkaar. Doe de doperwten, mais, lente-ui, aardappels en eieren in een grote schaal. Roer de dressing erdoor en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bronvermelding