Pasteitjes met kippenragout

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-08-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • 1.5 liter water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 2 uien
  • 1 scheut droge witte wijn
  • 50 g roomboter
  • 100 g bloem
  • kerriepoeder (flink wat)
  • 1 bakje champignons
  • 1 scheut kookroom
  • laurierblad
  • foelie
  • peperkorrels
  • kruidnagelen
  • 4 pasteibakjes

Bereiden

Voor het kruidenboeketje: laurierblad, foelie, kruidnagelen, peperkorrels in een koffiefilter doen en dichtnieten Bouillon trekken van water, kippenpoten, kippenbouillonblokjes, ui (in grove stukken gesneden), kruidenboeketje uurtje zachtjes laten koken Kip eruit halen, de uien eruit zeven en het kruidenboeketje weggooien bouillon bewaren. De kip pluizen Routje maken van boter en bloem: de kerrie en de boter bakken, zonder dat de boter bruin wordt bloem er langzaam doorheen roeren, goed blijven roeren tot het een bal wordt. Dan doe je scheutje voor scheutje de warme bouillon erbij. Halverwege de bouillon doe je er een scheut witte wijn in. Daarna blijf je de bouillon toevoegen tot je de goede dikte hebt. In de koekenpan fruit je een uitje en de verse champignons. Doe dit bij de ragout, gepluiste kip erbij en een scheut room erin. De pasteibakjes bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Materialen

belangrijkste materiaal: garde!!

Bronvermelding