Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • zout
  • 2 uien
  • 250 gr champignons
  • 25 gr gepelde walnoten
  • 2 el boter
  • 100 gr blauwe kaas
  • 125 ml slagroom

Bereiden

Schil en was de aardappels. Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snijd ze in ringen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Hak de walnoten fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uiringen. Bak de champignons ca. 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur. Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze door het ui-champignonmengsel. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel het champignonmengsel en de noten erover. Leg de rest van de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover. Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin worden.

Bronvermelding