Franse bonenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr hamlappen
  • 1 rookworst
  • 50 gr spekblokjes
  • 1 stokbroodje
  • 1 el olie
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Snijd de hamlappen in blokjes en de rookworst in plakjes. Snijd het stokbrood in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes, ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten mee. Roer de bonen met saus en de rookworst door het vlees. Breng op smaak met peper, zout en tijm en laat 10 minuten stoven. Schep het gerecht in een ovenschaal en bestrooi met een laagje brood. Zet de schaal in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Bronvermelding