Hartige flensjes

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-08-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak pannenkoekenmix
  • 2 kipfilets
  • 1 zak Thaise roerbakgroenten (AH)
  • 2-3 el mayonaise
  • 1 snufje ketoembar
  • 1 snufje djahe
  • 2 tl citroensap
  • 2 tenen knoflook
  • bieslook
  • 1 scheut kookroom/ creme fraiche
  • 1 rode peper
  • peterselie
  • chilipoeder
  • kerrie
  • olie
  • ketjap

Bereiden

Marineer de in blokjes gesneden kip in de olie, uitgeperste knoflook, ketoembar, djahe, ketjap en zwarte peper. Laat het afgedekt een uurtje of wat langer staan in de koelkast. Verwarm de oven voor op 100 graden Maak een pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg toe: - schoongemaakte rode peper (zaadlijsten eruit en snipperen) - bieslook - chilipoeder - peterselie bak hier flensjes van Roerbak de kip tot hij gaar is en voeg dan de groenten toe. Blijven roerbakken totdat de groenten gaar zijn. Vul de flensjes met het kip/groentenmengsel en warm het nog even op in de oven in 5 minuten. Maak kerriemayonaise van de amyonaise, 2-3 el room of creme fraiche, kerrie naar smaak en wat citroensap. Serveer de kerriemayonaise bij de flensjes.

Bronvermelding