Gai Pad Prik Haeng

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode spaanse peper
  • 300 gram kipfilet
  • 1 bosje lenteuit
  • 250 gram sperciebonen
  • 200 gram pandan-rijst
  • 2 eetl arachide-olie
  • 1/2 stuks kippenbouillontablet
  • 3 eetl sojasaus
  • 1 theel suiker
  • 4 eetl pinda's

Bereiden

Pel en snipper de knoflook. Maak de peper schoon en snij ze fijn. Snij de kipfilet in blokjes. Maak de lenteuitjes schoon en snij ze in ringetjes. Sperciebonen schoonmaken en in stukken snijden. Kook de rijst volgens aanwijziingen op verpakking. Bak de knoflook en de stukjes peper in de olie goudbruin. Voef de kip toe en bak deze al omscheppend bruin. Bak de sperciebonen en lenteuitjes 5 minuten mee. Voeg 1 dl kokend water, het bouillontablet, de sojasaus en de suiker toe en breng het aan de kook. Smoor alles in 5 minuten gaar. Schep de pinda's erdoor en serveer het gerecht met de pandanrijst.

Bronvermelding