Menu
Kabeljauw met mosterdsaus
Ingrediënten
- paneermeel
- 2 takjes basilicum
- 4 kabeljauwfilets van 180 gr.
- 200 gr. roomboter
- 2 vleestomaten
- franse dijonmosterd
- 1 citroen
- 1- 2 dl. witte wijn
- 2 dl. kippenbouillon
- 1 dl. slagroom
- zout en peper
Bereiden
Voor de kabeljauw: Leg de kabeljauwfilets in een beboterde ovenvaste schaal. Smeer de kabeljauwfilets in met mosterd. Daarna de in blokjes gehakte, ontvelde tomaten erop leggen, hierover paneermeel met basilicum.
Licht aandrukken.Tussen de filets 6 plakjes dungesneden en geschilde citroen steken en besprenkelen met de witte wijn. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Tot de vis gaar is.
Voor de saus:
Laat de bouillon, i dl. witte wijn en de room zachtjes inkokentot 1 dl. Daarna 100 gr. koude boter in blokjes snijden en erdoor roeren tot een gladde massa. Op smaak brengen met zout, peper en mosterd.
Materialen
ovenvaste schaal