Hartige kaastaart met kerstomaatjes

Hartige taarten, Buffet, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 25-02-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 eetlepel boter of margarine
  • 100 gram salami
  • 5 takjes peterselie
  • 3 theelepels tijm
  • 4 eieren
  • 1/4 liter slagroom
  • zout,peper,nootmuskaat

Bereiden

Bladerdeeg in ca 10 minuten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Kerstomaatjes wassen en kroontjes verwijderen. Lente-uitjes in dunne ringetjes snijden. Taartvorm invetten. Taartvorm bekleden met bladerdeeg, op maat snijden. Plakjes salami op de bodem leggen. Uiringetjes erover verdelen. Peterselie erboven fijnknippen. Tijm erover strooien. In een kom de eieren loskloppen mt slagroom, zout, peper en nootmuskaat. Kaas erdoor roeren. Eimengsel over de taartbodem uitstrijken. tomaatjes erover verdelen. Taart in midden van de oven in ca 40 minuten goudbruin bakken.

Materialen

lage taartvorm (doorsnede 28 cm)

Bronvermelding