Menu
Champignons met room saus
Ingrediënten
- 400 gr champignons
- zout
- sap van 1 citroen
- 45 gr boter
- 25 gr bloem
- 1/8 dl room
- 1 dl melk
- mespuntje tijm
- enkele korrels gemalen nootmuskaat
- aromat
Bereiden
Was de champignons zeer goed, en maak ze schoon.
Kook ze 5 minuten in 1 liter water met 1 theelepel zout, de helft van het citroensap en 20 gr boter.
Giet het kooknat af en snij de champignons overlangs in dunne plakken.
Smelt de rest van de boter, roer de bloem erdoor, voeg telkens wat room en melk toe tot er een gladde saus is opntstaan.
Voeg de champignons toe en roer de tijm, nootmuskaat en naar smaak aromat,peper en zout door.
Dien de champignons zo warm mogelijk op met geroosterdbrood of toastjes
Materialen
koekepan