Eiermie met kip, groenten en roerei

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 boemboe bahmi goreng (Conimex)
  • 1 kopje water
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 struik paksoi
  • 2 kipfilets
  • 1 tl sambal (of naar smaak)
  • 3 strengen eiermie (Conimex)

Bereiden

-Snij de paksoi in stukjes, ook het bladgroen, tot het stuk waar de bladeren een beetje lelijk worden. - haal de kroontjes van de cherrytomaatjes. -Snij de champignons in plakjes. -Snij de kip in blokjes. -Klop de eieren los met een vork en roer daar de sambal doorheen. -Zet een grote pan met water op voor de mie, zodra het water kookt, de mie volgens de aanwijzingen op het pak bereiden. Verhit de wok of hapjespan en doe olie in de pan zodra de pan heet genoeg is. Zodra de olie heet is voeg je de kip toe. Zodra de kip gaar is, voeg je de groenten toe en roerbak je deze totdat ze gaar zijn. Doe dan je eiermengsel in de pan en roer even goed, zodat er een roerei ontstaat. Dan voeg je de boemboe toe met het halve kopje water en laat je het geheel even sudderen. Giet de eiermie af en speol even om met koud water. meng de mie met de kip en groenten en verwarm het geheel even.

Bronvermelding