Zalmfilet in bladerdeeg

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 28-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uitjes
  • 150 gr champignons
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 4 x 100gr zalmfilet
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • bakpapier
  • wijnazijn
  • witte wijn
  • boter

Bereiden

Snij de uitjes, champignons, venkel en courgette in zeer kleine stukjes. Bak deze eerst de uitjes, dan venkel courgette en champignons. Leg 4 plakjes bladerdeeg op de aanrecht, vul deze met de groente die gebakken is. Leg vervolgens de zalmfilet erop. Dek de zalmfilet vervolgens af met de overgebleven bladerdeeg, vergeet niet de randjes met water te bestrijken dan plakken ze beter op elkaar. Bestrij de bakjes met eigeel. Druk de randjes aan met een vork dit geeft een leuk effect. Zet de oven op 200 gr en laat deze voorverwarmen. doe de bakjes zalm filet in de oven en laat deze 15 minuten staan. Serveer hierbij kleine gekookte aardappels en bospeen. Wijn tip een chardonay

Bronvermelding