Bali vlees (boemboe)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g rundvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl sambal oeles
  • 2 tl laos
  • 4 kemirienoten (geraspt)
  • 2 tl djahe
  • olie
  • 2 el ketjap manis
  • water
  • 1 cm santen

Bereiden

Snij de uien fijn, maak de knoflook schoon en pers deze. Vermeng de uien met de knoflook, sambal, laos, kemirienoten en djahe. Wrijf de ingredienten fijn en verhit dit mengsel in hete olie in ongeveer 2 minuten. Voeg het in dobbelstenen gesneden vlees toe en laat dit even meebakken. Voeg de ketjap en zoveel water toe dat het vlees juist onder staat. Voeg de santen toe en laat het gerecht op laag vuur in ongeveer 1 uur gaarstoven. Let er vooral op dat dit vleesgerecht niet te droog wordt; zonodig tijdens het stoven nog wat water toevoegen.

Bronvermelding