Hete kip

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 28-10-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kip (vleugeltjes/drumsticks)
  • 3 uien
  • 5 tomaten
  • 1 prei
  • 5 tenen knoflook
  • 1 stengel sereh (of 1/2 tl poeder)
  • 1 mespunt djahe
  • 1 tl trassi
  • 1 mespunt koenjit
  • 4 tl ve tsin
  • 1 kippenbouillonblokje
  • sambal naar smaak (maar niet te zuinig)
  • 1 kopje water

Bereiden

Snij de ui, tomaten, prei en knoflook fijn. Bak de stukken kip in de olie bruin. Fruit in een andere pan de uien en de knoflook. Voeg daarna de tomaten toe en fruit deze mee. Daarna de prei toevoegen en mee fruiten. Voeg hierna de kruiden sereh, djahé, trassi, koenjit, vetsin en sambal toe. Laat dit geheel even smoren Voeg het kopje water toe en breng dit even aan de kook. Leg de gebakken kip in de saus en laat het in zijn geheel ongeveer 15 minuten sudderen. Af en toe wel even omscheppen.

Bronvermelding