Aardappelsalade met dille

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappels
  • 1 prei
  • 10 cocktailauguken zuur
  • 1 appel
  • 1 bekertje zure room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 zakje verse dille
  • peper en zout

Bereiden

Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan met weinig water beetgaar koken. Prei in dunne ringen snijden, wassen en goed uit laten lekken. Augurken in plakjes snijden. Appel schillen en in stukjes snijden. In schaal zure room met 2 eetlepels augurkenvocht en mosterd tot dressing roeren. Dille erboven fijn knippen. Appel, prei en augurk erdoor scheppen. Aardappels afgieten, hierbij 1/2 dl kookvocht opvangen. Aardappel met kookvocht door dressing scheppen. Minstens 1 uur laten staan.

Bronvermelding