Progrestaart

Gebak, Bijgerecht, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-10-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 240 gram suiker (60gr per ei)

Bereiden

De eieren breken en het eiwit in een mok doen, er mag absoluut geen eigeel bijzitten want dan krijg je het eiwit niet stijf geklopt. Doe de eiwitten in een kom en mix net zolang tot het heel stijf is.. Zet dan de kom in warm water en voeg de suiker en vanillesuiker langzaam toe en mix tot je een taaie massa krijgt en de suiker is gesmolten. Verwarm de oven voor tot 150gr. Leg bakpapier op de bakplaat en vet het in met boter in en bstrooi met bloem. Zet de springvorm op het bakpapier en vul hem op met de helft van het eibeslag. Bak de taart droog in 1 1/2 u. Laten afkoelen in oven. Bak daarna de 2e bodem. Smeer de bodem dik met slagroom en en leg daarop de 2e bodem. Daarna de taart versieren met aardbeien, nootjes of chocolaatjes etc.

Materialen

kom mixer rand van springvorm bakpapier

Bronvermelding