Gevulde rookvleesrolletjes

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-10-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje asperges
  • 200 gram kipfilet
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels creme fraïche
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 100 gram gesnede rookvlees

Bereiden

1. Haal de asperges uit blik en laat ze uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier. 2. Breng de bouillon aan de kook. Doe de kipfilet in de bouillon en kook de filet op een niet te hoog vuur, in ongeveer 15 minuten gaar. 3. Snijd de kipfilet in stukjes. Pureer de stukjes kip met behulp van een keukenmachine. Voeg tijdens het pureren een klein scheutje bouillon toe. 4. Meng de crème fraîche en de bieslook door de mousse van kip. Breng de mousse op smaak met zout en peper. 5. Smeer de plakjes rookvlees in met de mousse. Leg er een asperge op. Rol de plakjes op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.

Bronvermelding